om frihjul

Vi är cykelfantaster, miljömuppar och envetna. Vi tror att fler med oss gillar att cykla, konst, rörelse och gemensamma projekt.

CYKEL, KONST & MILJÖ

FRIHJUL utgår från känslan av frihet, rörelse och valmöjligheter och vill starta ett konst-­och miljöprojekt som ska utveckla cykelns fördelar och förutsättningar.

FRIHJUL  vill omforma cykeln till konstobjekt, samtidigt ett fullt funktionellt färdmedel för konstupplevelse längs vägen. Där cykelvägen mellan Skärhamn och Pilane ska binda ihop två konstinstitutioner, Nordiska Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane och längs vägen bjuda på överraskningar i form av konst. En blinkning i en dunge, ristat i asfalten, i gruset, på en berghäll, i toppen av en gran, ett ljud, en färg eller strof i barken, på ängen eller i ekdungen.

FRIHJUL vill främja cyklandet, där besökare och bofasta ska få upp ögonen, överraskas av konst där de kanske minst anar det och samtidigt upptäcka naturens gömmor och skatter. Cykelvägen som löper över ängar, åkrar, skog, stigar och grusvägar är samtidigt en perfekt plats för eget skapande, därför förses varje cykel med gps-puck för att kunna cykla sitt konstverk samt ett teckningspaket. Projektet anpassas till alla åldrar med målet att verka för en ny slags cykelkultur, baserat på konst, rörelse och medskapande.

CYKEL SOM KONST & KONST FRÅN CYKELN

Detta är vår idé om Frihjul. Ännu i sin linda, och under sommaren 2014 kommer Frihjul finnas runt Art Institute i Skärhamn, med ett par cyklar till en början, men visionen om många konstcyklar rullande på Tjörn. För en konstrik, skapande, rolig färd längs cykelvägarna på ön.

Vi trampar på,
Johan, Johan & Anna

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s